Camelia Bratu

4 motive care te ajută să reușești în carieră.

Atunci când vorbim despre carieră, unul dintre obiectivele pe care îl urmărim este succesul. Succesul s-a aflat întotdeauna la baza nevoilor organice ale generațiilor trecute, și va fi în continuare, un deziderat al societăților ce vor urma. Etimologia cuvântului arată proveniența succesului din latinescul successus care provine de la verbul succedere (sub-cedere), și descrie, prin prefixul sub-, o acţiune succesivă alteia. Dar care sunt acele calități care determină succesul în carieră? Aceasta este una dintre întrebările provocatoare la care chiar și cei mai pricepuți oameni de afaceri încearcă să răspundă atunci când se consideră că au atins acest prag. Unul dintre factorii comuni ce stă la baza succesului, indiferent de timp și vreme, la care fac referire psihologii și studiile de dezvoltare, arată că pe lângă anumite trăsături comportamentale în această direcție, aspectul și sănătatea sunt ceilalți factori determinanți. Prin urmare, dantura și estetica dentară joacă un rol important.
Dintr-o perspectivă științifică și medicală, doctorii din cadrul Clinicii Dental Experts din Timișoara, una dintre clinicile în care sunt tratate cele mai dificile cazuri, punctează unele dintre motivele esențiale care stau la baza oricărei reușite în carieră sau în orice alt domeniu.
1 ESTETICA ZÂMBETULUI ȘI ÎNCREDEREA ÎN SINE
Un zâmbet frumos nu numai că va crește încrederea în sine, ci va crea oportunități pentru avansare. „Am avut cazuri în care pacienții veneau la noi cu încrederea în sine distrusă din cauza problemelor dentare”, spune Camelia Bratu, manager în cadrul Dental Experts din Timișoara. Am tratat în Clinica noastră numeroase cazuri dificile, considerate de unii medici fără soluție. Acei pacienți își pierduseră atât stima de sine, cât și speranța că vor mai avea o dantură funcțională, spune managerul Dental Experts.

 

2 COMUNICAREA CLARĂ ȘI CONCISĂ
Dicția este un atribut al oamenilor inteligenți, iar studiile de specialitate ale prof. dr. Dorin Bratu arată că fonetica este strâns legată de buna funcționalitate a danturii. Spre exemplu, când V seamănă cu F, frontalii superiori sunt prea scurţi, iar când F seamănă cu V, ei sunt prea lungi. Când T este perceput ca D, frontalii sunt prea lingualizaţi, iar când D se confundă cu T, ei sunt prea vestibularizaţi. Istoria ne oferă chiar exemple foarte cunoscute, precum cazul fostului preşedinte american George Washington, care din pricina problemelor dentare depunea eforturi mari pentru a vorbi inteligibil în timpul discursurilor sale.

3 ZÂMBETUL CA FORMĂ DE INTELIGENȚĂ SOCIALĂ
Prin simplul fapt de a zâmbi se schimbă fluxul de sânge în creier, iar asta îi face pe oameni să se simtă mai fericiți având totodată un efect asupra celorlalți, sporind starea de spirit a celor din jur într-un sens pozitiv. Zâmbetul poate însemna un avantaj în relațiile de afaceri, întrucât persoanele care zâmbesc frecvent sunt percepute ca fiind mai sociabile, de încredere și mai inteligente.
4 ENERGIA FIZICĂ
Puterea de muncă este un alt factor cu rol decisiv în atingerea unor performanțe în carieră. Însă sănătatea fizică este influențată de sănătatea orală. Ni se recomandă să mâncăm zilnic fructe cu un aport mare de vitamine. Cu o dantură precară care nu oferă o eficiență a masticației, consumul alimentelor sănătoase poate reprezenta o problemă.
Clinica Dental Experts din Timișoara este una dintre clinicile de renume din România, denumită și o clinică a recordurilor datorită numărului mare de implanturi dentare inserate în Vestul țării. De asemenea este prima clinica care a realizat studii împreună cu Universitatea Politehnica Timișoara prin care au fost testate toate materialele din care se fac lucrări dentare. Astfel prin studiile realizate, fiecărui pacient i se propune un anumit tip de lucrare în funcție de particularitățile sale: vârsta, mușcătura, greutatea corporală. Totodată aceasta este și prima clinică din Europa de Est autorizată sa utilizeze sistemul de implanturi cu ultrasunete REX.
Tehnologia de care dispune este completată de know-how-ul medicilor și acuratețea tehnicienilor dentari care lucrează astăzi în clinică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *